Fpj-Evolucio-II---06062016

Els dos ninots indultats per votació popular en la passada edició de Falles s’exhibiran a partir de demà al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València. “Volem continuar potenciant el treball dels artistes fallers i un emplaçament perfecte per a fer-ho és la casa de totes les veïnes i veïns de València i un saló pel qual ja han passat desenes de milers de persones en els últims mesos”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

A més de projectar la imatge dels artistes fallers es promociona el Museu Faller de la ciutat, que acaba d’estrenar la seua consideració oficial com a museu de la Generalitat. L’exhibició en el Saló de Cristall es perllongarà fins al divendres, dia 10, i el dilluns de la setmana que ve, dia 13, serà l’acte de lliurament dels ninots al Museu Faller.

El ninot indultat gran és obra de l’artista Manuel Algarra per a la comissió fallera Almirall Cadarso – Conde d’Altea i va rebre més de 9.000 vots durant les cinc setmanes que va estar oberta al públic l’Exposició del Ninot d’enguany. D’altra banda, el ninot infantil indultat enguany va ser obra de l’artista Sergio Gómez per a la comissió Sueca – Literat Azorín i va rebre el suport de més de 8.600 visitants de l’Exposició del Ninot per a acabar salvant-se de les flames.

“Dignificar la projecció institucional del vessant artístic de la nostra festa gran és fonamental en el camí de cerca de l’excel·lència en què ens endinsem amb la promoció de la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Per açò, les seues obres d’art es van exposar per primera vegada en un museu, els convidem a la inauguració de l’exposició, consensuem amb el Gremi d’Artistes Fallers el nou procés de selecció del jurat que finalment va escollir les falles municipals de l’any que ve i ara portem dos de les seues obres més representatives, els ninots indultats per votació popular enguany, al mateix cor de l’Ajuntament de València”, ha destacat Fuset.

La Setmana del Ninot Indultat s’iniciarà amb el dipòsit dels dos ninots en l’ajuntament aquesta vesprada a les 17 hores i conclourà el dilluns amb el lliurament de les figures al Museu Faller a les 19:30 hores. Durant tota la setmana, des de matí i fins al dilluns, les visites al Museu Faller seran totalment gratuïtes. A més, en la web municipal de festes es publicarà una xicoteta descripció i informació sobre els ninots indultats d’enguany.

%d bloggers like this: